Velkommen til Ryslinge Højskole – Teaterhøjskolen på Fyn

Ryslinge Højskole er en af Danmarks ældste højskoler, som har sine rødder helt tilbage til 1866. Vi er en lille teaterhøjskole med 35-45 højskoleelever, som oplever en dagligdag fyldt med fordybelse i teater, skuespil og scenekunst. Her vil alle blive både set, mødt og opleve udvikling – Kom som du er, og gå som du blev.

Vi har et tætpakket semester med masser af forskellige læringsforløb inspireret af både hverdagen på skuespillerskolen samt livet som kunstner. På Ryslinge Højskole er hjemligheden og samværet i fokus, idet vi ser det som et afgørende fundament for fordybelse og udvikling.

Vi håber du vil komme og besøg os. Vi tager dig rundt på vores smukke område, viser vores dagligdag – og fortæller om vores elskede højskole.

Læs om vores tre forløb

Forårsholdet

Fra februar til juni vil du opleve et forår, fyldt med kunstnerisk fordybelse, samskabelse og nye værktøjer. Vælg en af vores hovedlinjer.

Efterårsholdet

Fra august til februar arbejder vi intenst med din udvikling, læring samt skaber nye tilgange til skuespillerens og teatrets maskinrum. Vælg mellem slutsporene ”Optagelsesprøve” og ”Teaterforestilling”.

Årsholdet

Årsholdet giver dig den fulde oplevelse. Du kommer helt tæt ind på skuespillerkunsten, og vil opleve stor udvikling både på scenen, i kunsten og i livet. Her får du også en rabat på 10.000 kr.

Oplev at spille på Det Kongelige Teater

Som den eneste højskole i landet giver vi dig chancen for sammen med dine højskolekammerater at spille en spændende devising forestilling på Det Kongelige Teaters scene Mellemgulvet. Det bliver råt, vildt og sammenkogt scenekunst på landets fine og gamle teater. På blot fire dage kaster vi os ud fra den vildeste 10-meter vippe og står søndag klar på scenen med lyd og lys og 200 forventningsfulde mennesker i salen.

Kom og besøg Ryslinge Højskole

Du er altid velkommen til at besøge os – book en rundvisning når det passer dig!

Nyheder

Open Call – 300

Hvad ser de unge øjne i ældgamle tekster? Hvad skal vi holde skarpt øje med i dag?   Teaterhøjskolen i Ryslinge markerer 300-året for Dansk Teater ved at skabe en professionel dogmeforestilling i september 2022. I den forbindelse søger vi 5 unge teatermennesker, som...

Podcast – Bag om Thorvalds Stue

En podcast med Jeppe Sand, som går bagom processen med Thorvalds Stue Tag høretelefoner på og høre nedenstående podcast om Thorvalds Stue. Du kan besøge Thorvalds Stue, når skolen er åben. Stuen er ved siden af Foredragssalen. Du er meget velkommen! ...

Arrangementer