Jazz – Walt Weiskopf/Anders Mogensen – European Quartet

09/11/2023

Den 9. november kl. 19.30 i Teatersalen

Entre: 50 kr. i døren

 

Tenorsaxofonisten Walt Weiskopf og hans European Quartet er igen aktuel med ny udgivelse.

Indspilningen består af 6 originale kompositioner af Weiskopf samt en jazzstandard.

19/8-2022 udkommer Diamanter og andre juveler . Weiskopf 6. udgivelse i samarbejde med pianisten Carl Winther , bassisten Andreas Lang og trommeslageren Anders Mogense n. Musikken er sprudlende, og lytteren kan virkelig høre at deres samarbejde er blevet modnet under Corona, en periode, hvor bandet ikke har kunnet turnére eller indspille.

Kvartetten har turneret siden 2017, og Weiskopf ser dette band som sit “working band”, ved siden af ​​det ikoniske orkester Steely Dan , som Weiskopf har været medlem af siden 2003.

Under Corona lavede Walt Weiskopf European Quartet en udgivelse, indspillet på ikke mindre end tre destinationer: København, Virginia og Berlin, så det var et kærkomment gensyn da kvartetten mødtes i januar 2022, og turnérede i 3 uger rundt i Europa og indspillede “Diamonds and Andre juveler” . Denne gang valgte kvartetten at indspille i Køln, hvor de havde en overlægger dag.

“At spille sammen igen var en nydelse, som udløste en kreativitet, produktivitet og en befrielse, som gjorde at man følte en personlig helhed,” skriver Weiskopf i noterne til “Diamonds and Other Jewels” , “efter de første par koncerter, var jeg så inspireret, at jeg, på en tog tur mellem Belgien til Tyskland, fik komponeret nok musik til at vi havde musik til en hel indspilning.”

Titlen “Diamonds and Other Jewels” er en direkte reference til sangtitlerne, her iblandt den glitrende jazzvals “Black Diamond” , den emotionelle “Blood Diamond” og den efterårs inspirerede “Other Jewels” . Men det kunne nemt beskrives den grundliggende kvalitet i de syv kompositioner på albummet. I mellem de velvalgte sange på udgivelsen, er der to sange dedikeret til Weiskopf helte: “Thad Nation” , tilegnet den amerikanske komponist, arrangør og orkesterleder That Jones(som i en årrække boede og endte sine dage i København), og jazzstandarden “ My Old Flame”, dedikeret til den afdøde altsaxofonist Andy Fusco.

De 7 selektioner på denne udgivelse er cirka 6 minutter hver. Dette viser hvor sammenspillet en enhed dette orkester er, både musikalsk og personligt. Selvom stykkerne er relativt korte(for jazzudgivelser), så siger det meget om hvor meget og direkte musikerne kan udtrykke sig på kort tid.

Som 21-årig startede Walt Weiskopf sin karriere hos trommelegenden Buddy Richs big band. Derefter turnérede han med Frank Sinatra, og siden 1989 har han udgivet cd’er i eget navn, bl.a. med musikere som Brad Mehldau, Renee Rosnes Tony Reedus, Billy Drummond og Conrad Herwig.

Med sit samarbejde med de 3 danske musikere, samler Walt således trådene: ”Det er det, jeg altid har ønsket at gøre – at arbejde med ligesindede musikere, at skrive musik, dele den og optræde over hele verden, det er min professionel drøm går i opfyldelse.”

Find udgivelsen på din fortrukne Streaming tjeneste her:

https://weiskopf.lnk.to/diamonds

Walts hjemmeside: