Koncert “Nordic Root” – Bo Stief, Hans Ulrik og Krister Jonsson

07/09/2023

Bo Stief/Hans Ulrik/Krister Jonsson

”NORDIC ROOT” – et vellydende soundtrack til her og nu”

Dansk/Svensk all-star trio i verdensklasse

7. september 2023 kl. 19.30 i Teatersalen.

Entré 50 kr. i døren

 

 

Den verdenskendte og legendariske danske, virtuose kontra- og elbassist, komponist, producer Bo Stief med kraftige nordiske rødder har dannet sin ønsketrio med Hans Ulrik og Krister Jonsson. Bo Stief har fundet to matchende partnere til at forløse sine musikalske mål, nemlig den fantastiske danske saxofonist Hans Ulrik og den svenske verdensmusiker og guitarist Krister Jonsson.

Dette længe ønskede møde har vist sig som et usædvanligt lykkeligt sammentræf af grænseløs kommunikation, spilleglæde, humor og en spontan enighed om, hvad musik er, når den spiller.

Krister og Bo har siden 2011 spillet sammen på adskelige tournéer bl.a. i Bo Stief ”Dream Team” og Hans Ulrik har været med til særlige festlige lejligheder. Desuden spiller Bo og Hans i Santa Cruz

Et anderledes charmerende, udadvendt og vedkommende topmøde mellem tre musikere, som deler et fælles ønske om en lyd med rødder i det nordiske og skabe et soundtrack til nu og her. Det nordiske synd, temperament, den nordiske smag, holdning, æstetik og egenart er grundinspirationen.

Et lydspor, som gradbøjer genre og som bygger på de tre musikeres åbenhed, også lyst til at spille ny levende musik. Musikken er baseret på universelle termer som stemninger, lydbilleder, ord, skønhed, vitalitet, lethed, opfindsomhed, variation, sammenspil og personlig kreativitet.Passionen for det at skabe både gennemkomponeret og spontan improviseret musik er grundlaget for de 3´s fællesskab. Et fællesskab, der satser på at give publikum oplevelser. Nu-musik for alle på højeste plan.

Hans Ulrik har ledet orkestre i eget navn siden 1988, og han har turneret internationalt og medvirker på over 100 CD’er. Han har studeret på Berklee College of Music i Boston, USA, og spillet i DR bigband siden 2011. Hans Ulrik har desuden undervist på Det Rytmiske Musikkonservatorium.

Hans Ulrik har spillet og indspillet med : Marilyn Mazurs Future Song, DR Big Band, Emborg Group, Santa Cruz, Rugsted /Kreutzfeld Michael Ruff, Eliane Elias, Cæcilie Norby, Det Brune Punktum, DR Pigekor, DR Underholdningsorkesteret, John Scofield, Lars Jansson etc. Som leder har han bla. udgivet Hans Ulrik Group, Trio med Jonas Johansen & Steve Swallow, Duo med Thomas Clausen, Hans Ulriks jazz & mambo (98-03) mm.

Krister Jonsson kan i kraft af sin alsidighed, lydhørighed og overskud høres i mange og meget forskellige sammenhænge. F.eks. med Cennet Jønssons kvartet, med sangerinden Linda Petterson Bratt, med Viktoria Tolstoy, med den rumænske sangerinde Maria Raducanu og med hans egen trio og utallige andre. Krister er i Danmark bl.a. kendt for at have spillet med Fredrik Lundin Overdrive, Hanne Boel, Marilyn Mazur Future Song og Harald Haugård.

Bo Stief har en kompromisløs karriere med de bedste. Han har spillet med Miles Davis, Stan Getz, Toots Thileman, Eddie Harris, Chet Baker, Dexter Gordon, Ben Webster, John Scofield, Steve Swallow, Sanne, Palle Mikkelborg, Steve Swallow, Sebastian, Tommy Körberg, Arne Domnerus og mange andre . Bo har turneret verden tyndt med internationale topmusikere. Han har ledet egne bands siden 1980 bl.a. Bo Stief ”Chasing Dreams” og Bo Stief ”One Song”. Bo leder projektet Playground live med unge danske talenter.

Se bostief.com