Koncert – Salmesteder v/ vokaltrioen OPHAV

15/09/2024

Teatersalen kl 15.00

Sammen med Ryslinge Valgmenighed og Ryslinge Frimenighed markerer vi Grundtvigs fødselsdag med Gudstjeneste og koncert

Kl. 13.00 Gudstjeneste i Nazarethkirken – efterfølgende kaffe ved Våbenhuset.

kl. 15.00 Koncert på Høj- og Efterskolen.

O P H A V

Vokaltrio koncert & fællessang med Janne Mark, Marianne Søgård og Anne OdgårdTre kvinder. Tre steder. Tre nye stærke stemmer i Højskolesangbogen.

De tre fællessangs-komponister, salmedigtere og sangere Marianne Søgård, Anne Odgård og Janne Mark beskæftiger sig alle tre i deres produktion med et materiale, der taler både ind og ud af kirkerummet. Dette felt åbner sig i deres titler i den nye Højskolesangbog og Kirkesangbogen, hvor salmer og sange kan tage afsæt i hinanden. Som ukontrollerbare medrejsende finder de deres egne måder og steder at møde os på.

Janne Mark:

Salmedigter, sangskriver og komponist, udgivelser i DK og i Tyskland på ACT MUSIC & Strube Verlag, bidragyder til 19 udg. af Højskolesangbogen, Kirkesangbogen, 100 salmer mfl., sanger og musikudvikler i Brorsons Kirke, Kbh.

Aktuel med ‘Kontinent’ album & nodebog til kor- og fællessang.

Modtog i august 2022 Kirkeminister Mette Madsens Legat på 75.000 kr. Iben Krogsdal sagde i denne forbindelse om Janne Mark: “Du skriver salmer, du komponerer salmer, du fremfører salmer – og du gør det på en måde, så ingen, der oplever dig, lades uberørt. Du rammer en dyb og glædesfyldt tone i mennesker, som de måske ikke engang selv vidste, de havde.”

Link til seneste udgivelse: https://open.spotify.com/artist/7FfO5TPde6i1uzN9xV5WJb/discography/all?uri=spotify:album:4b6urH1YaJLKCxKk2mFWEu

Hjemmeside: jannemark.dk

 Marianne Søgaard:

Sangskriver, komponist, lærer på Silkeborg Højskole, bidragyder til Højskolesangbogen 19. udg., Kirkesangbogen, Morgensangbogen m.fl. Aktuel med albummet ‘Skybrud’ og nodeudgivelse med 12 nye salmer ‘Vi kommer til dit hus’ på forlaget Dansk Sang (efterår 2022).

Link til seneste udgivelse: https://open.spotify.com/album/5f618yfyuEBloTURXBJUmt

Hjemmeside: mariannesogaard.dk

Anne Odgård Eyermann:

Medlem af redaktionen for 19. udg. af Højskolesangbogen samt bidragyder hertil, sangskriver, komponist, musiker og korleder i Virklund Kirke. Tidl. lærer på Silkeborg Højskole. Aktuel med albummet ’Sange for to eller flere’.

Link til seneste udgivelse: https://open.spotify.com/album/0xj25ZQpz3KnaLw69jMhCW

Hjemmeside: anneodgaard.dk