Koncert // THE BODHISATTWA TRIO (IND)

27/10/2022
THE BODHISATTWA TRIO fra Kolkata/Delhi (India) trækker inspiration fra livet, universet og alt omkring dem.
Trioen arbejder bevidst udenom genrer, konventioner og stereotyper, og tror på ekspressionisme, social refleksion og spontane kreationer. Musikken danner sci-fi-lignende lyduniverser med en stærk rytmisk profil. Musikken minder til tider om rock eller blues og giver associationer til Pink Floyd eller Steve Ray Vaughan, dog stadig med en stærk karakteristisk futuristisk lyd. Med Bodhisattwa Ghosh på guitar, Premjit Dutta på trommer og Shonai på keyboard og synth bas, leverer de et mix af originale instrumentale kompositioner med tryk på harmonisk og rytmisk ekspansion, temaer og variationer, virtuositet og spontan improvisation.
Gruppen blev dannet i 2012 og har indtil videre udgivet en EP (Fuzzy Logic) og tre fuldlængde albummer (Intersections, Heart og Darkness og The Grey Album). Deres tredje album ”The Grey Album” blev i januar 2019 udgivet på det kroatiske label ”Intek Music”, og de blev dermed den første indiske kunstner til at udgive musik fra et kroatisk pladeselskab.
I kølvandet på albummet gennemførte trioen deres tredje turne i Europa og spillede på festivaler og spillesteder i bl.a. Tyskland, Polen, Ungarn, Serbien, Slovenien, Kroatien and Litauen, hvor de igen fik anmelderros og blev godt modtaget af både publikum, kritikere og medierne.
Artist Line-up:
Bodhisattwa Ghosh – Guitars Premjit Dutta – Drums Shonai – Keyboards & Synth Bass
Koncerten er skabt i samarbejde med Momentum Musik med støtte fra Statens Kunstfond.