Teater / Antigone 2030

25/02/2022

Gæsteforestilling kl. 19.30 af Teater Grad

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder aktivisten Antigone. Anklagen lyder på terrorisme, men Antigone mener selv, at hun gjorde det nødvendige i et samfund, hvor magthaverne har givet fortabt. Hun befinder sig nu i orkanens øje, og her sætter individets etiske og moralske tanker vores allesammens ukrænkelige demokrati på prøve. Vi lader publikums stemme være tungen på vægtskålen, når de agerer nævninge. Ansvaret for Antigones skæbne er deres, og den er først forseglet i det øjeblik retssagen er ovre og dommen fældet. Intet er afgjort på forhånd.

Med afsæt i Sofokles ́ 2.500 år gamle tragedie har Teatergrad skabt et dystopisk fremtidsscenarie, hvor alles værste frygt er blevet til virkelighed. Klimaforandrin­ gerne raser med borgerkrige, hungersnød og migrationsstrømme til følge. Det er ikke så længe siden, at man prøvede at råbe politikerne op, prøvede at få dem til.

En af Teatergrads væsentligste dagsordner er at opsætte teaterforestillinger i rum, der har en medfortællende egenskab. Antigone 2030 er blevet til i samarbejde med Dommerforeningen og vil blandt andet spille i Retten på Frederiksberg. Efter at have spillet på Frederiksberg og i København, drager forestillingen på turné, og også her vil man udvalgte steder kunne opleve forestillingen spille i retssale, for eksempel Retten i Nykøbing Falster og Retten i Hjørring.