Teaterforestilling Grundtvig -N.F.S. min mund og mit indre

02/02/2023

Torsdag d. 2. feb. 19.30 i Nazareth-kirken og efterfølgende kaffe i frimenighedens sal.

Arrangeret i samarbejde med kirkens menigheder: Ryslinge Frimenighed og Ryslinge Valgmenighed

Køb din billet her:  Billetter her

En teaterforestilling om Grundtvigs folkelige gennembrud

“NFS min mund og mit indre” er en teaterforestilling lavet i og til kirkerne i Hedensted Provsti. Forestillingen handler om Grundtvigs folkelige gennembrud i 1838. Gennem tre karakterers søgen efter Grundtvigs tabte ånd, skildrer den, hvordan Grundtvig fandt sit kald, men måtte så grueligt meget igennem, før han endelig også fandt sit sprog.

Fra fredsforstyrrer til landsfader

I 1820’erne sortlister Grundtvig som den outsider og fredsforstyrrer, han så længe havde været. Gennem hans sorteste år, censur og ultimative nedgang, rejser vi med. Indtil en afgørende dag i 1838, hvor ungdommen uventet rækker sin håbefulde hånd ud til ham, og han finder sin altomvæltende formidlingsform. I dette øjeblik høres ordet. I dette øjeblik fødes landets lyst til at stå sammen i tale og sang. I dette øjeblik fødes vores landsfader.

Se kirkens rum med nye øjne

Når teatret rykker ind i kirken er det med lys, lyd og skulpturelle kostumer, der tilfører det ellers så velkendte rum en dimension af poesi og mystik. Grundtvigs salmer, manuskripter og begivenhedsrige liv, fortolkes af tre skuespillere, der støver landsfaderen af ​​og gør ham lyslevende for vores øjne.

Skabt af: 

Instruktør: Rasmus Ask 

Dramaturg: Gitte Villadsen

Dramatiker: Amalie Olesen

Kostumedesigner: Olivia Hetman

Lysdesigner: Stine Fumz

Medvirkende: Anna Ur Konoy, Chadi Abdul Karim og Jonas Kriegbaum.

Producent og komponist: Morten Mosgaard

Støttet af:

Statens Kunstfond, Det Fælles Landdistriktsråd i Hedensted, Den Jyske Kunstfond, William Demant fonden, Dansk Skuespillerforbund