BLIV BARYL?

En baryl på Ryslinge Teaterhøjskole, er en tidligere elev, som går på højskolen igen, delvist finansieret af Jubilæumsfonden. Til gengæld arbejder eleven i og udenfor undervisningen med alsidige opgaver indenfor kultur, kommunikation og praktik. I foråret 2024 har fonden igen valgt at støtte, så tidligere elever kan blive udvalgt som baryler. 

Jubilæumsfonden vil med dette tiltag styrke en øget oplevelse af stærk kultur, skaberkraft og omsorg for skolen, der bliver båret fra tidligere elever til kommende – både på skolen og i kommunikationen udad til. Derfor skal tidligere elever engageres til denne vigtige opgave.”                  

(Citat: Jubilæumsfonden).

Kriterier for at ansøge om at blive baryl:

Du skal være tidligere elev på Ryslinge Teaterhøjskole; dog kan elever fra efteråret 2023 ikke søge, da fonden ønsker, at eleven har været ude og snuse til virkeligheden siden sidst. Du skal kunne betale 6.000 kr. og 1.500 kr. i indmeldelsesgebyr – resten finansieres af fonden og skolen. Du skal være klar til et højskoleforløb på 19 uger fra d. 18/2 – 29/6 2024, og du skal have flair for og lyst til at:  

  • Være tutor, oversætter og link imellem to ukrainske elever og resten af højskolen og derfor være godt funderet i tale-engelsk. 
  • Være praktisk og koordinerende – med overskud og engagement.
  • Være udadvendt, samarbejdende og den gode kammerat – støttende, men ikke styrende.
  • Have lyst til at fordybe dig i teater og højskole på ny.
  • I ansøgningen skal du redegøre for, at du økonomisk ikke har råd til et almindeligt højskoleophold og argumentere for, hvorfor du har brug for et ophold mere. 

Hvis du ønsker at blive baryl, skal du sende en ansøgning (max 1. A4-side) hvor du beskriver, hvorfor det skal være dig? Hvordan du vil varetage rollen som tutor og kulturbærer – hvilken kultur mener du, er vigtig at bære videre på Ryslinge Teaterhøjskole?

Din ansøgning sendes til hanne@ryslinge-hojskole.dk