Efterårsholdet på Ryslinge Højskole

Fra august til februar.

E

Vil du være en del af et kunstnerisk kollektiv af unge, der sammen undersøger, udfolder og styrker drømmen om et liv på scenen?

E

Er du klar til et hav af timer sammen med vores professionelle skuespillere og scenekunstnere, der alle har en kæmpe kærlighed til både teatret og højskolelivet?

E

Vil du opleve udvikling og bevægelser i vores mange forskellige forløb og fag, som er fyldt til randen med læring og livslange erfaringer?

Fuld fordybelse

Efterårsholdet på Ryslinge Højskole stækker sig fra august til februar – Her er tid og rum til at undersøge og styrke dit unikke dramatiske udtryk – og vi tager dig helt med ind i skuespillerens og teatrets maskinrum.

Din drøm bliver vores fokus! Dette forløb giver alle de bedste muligheder for at udfolde mål og drømme i et afgørende samspil med holdkammeraterne.

Vi har i efteråret et tætpakket program med masser af forskellige læringsforløb inspireret bl.a. af dagligdagen på skuespillerskolen. Disse læringsforløb finder du nedenfor her.  I efteråret arbejder vi bl.a. med udtryk, scenisk nærvær, karakterarbejde, fysiodrama, fantasien, improvisationen – og meget andet.

Et efterår fyldt med fordybelse

Efterårsholdet på Ryslinge Højskole er bl.a. fyldt med læring, udvikling, bevægelse og vigtige snakke i kaffepauserne – Naturligvis afbrudt af en række skæve og vilde oplevelser. 

Se alle vores forløb, fag mv. herunder.

Dramatisk fordybelse

På dette læringsforløb arbejder vi med temaer, som ligger et stabilt fundament for dit dramatiske arbejde.

Her styrkes din sceniske værktøjskasse ved fordybelse i fantasi, samspil, fysiodrama, musikalitet, karakter- og teksttræning. Herudover fokus på ensemblearbejde, teatralske omsætninger samt performative og sanselige slip.

Du vil møde tre værksteder, ”Puls, ”Mellemrum” og ”Gemmesteder”, som alle vil give dig nye erfaringer og tilgange til skuespillet og scenekunsten.

Slutspor - Vælg ét af disse

Tryk for at læse mere
3

Optagelsessporet

På Optagelse Sporet bliver du klædt på til at søge optag på den danske scenekunstskole.

Vi vejleder, underviser og klargør dig, så du har så gode forudsætninger som muligt, for at få en god og succesfuld optagelsesprøve.

På sporet vil du blive undervist af en professionel skuespiller og arbejde med monologer, dialoger og med at gøre dit personlige udtryk synligt.

Læs mere

Forestillingssporet

På Forestillings Sporet møder skuespillerholdet ind til prøver med en professionel sceneinstruktør, tekniker, producent mm.

Her skal I samskabe en teaterforestilling, hvor klassiske tekster skal nyfortolkes i lyset af nutidige samfundstendenser.

På Forestillings Sporet får du for alvor erfaringer som skuespiller og får lov at lege og eksperimentere med dit sceniske og dramatiske udtryk, karakterarbejde og meget mere.

Læs mere

Valgfag

Tryk for at læse mere
3

Mærk livet

På Ryslinge Højskole har vi udviklet valgfagsblokken “Mærk livet”, hvor vi åbner op for teaterskolens mange faciliteter, værksteder og rammer og skaber valgfag i samspil med eksterne undervisere.

Udbuddet af valgfag skifter, så det er ikke til at sige, hvilke valgfag, du kan vælge. Tidligere valgfag har bl.a. været fodbold, klatring, fitness og kunst. Du kan også vælge at fordybe dig i dit eget projekt.

Læs mere

Et kunstnerisk miljø

Tryk for at læse mere
3

Refleksion og udviklingssnakke

En af vores kerneværdier er, at alle elever skal opleve udvikling i forbindelse med deres ophold på skolen. Derfor har vi specialiseret os i løbende processor med reflektion og udviklingssnakke.

Foruden den daglige uformelle sparring, afholder vi både ugentlige reflektionsrum og fastlagte udviklingssamtaler. Vi tror nemlig på, at læringen er størst, når vi har mulighed for at reflektere over den.

Læs mere

Det trygge arbejdsrum

Forudsætningen for at vi som mennesker kan udvikle os, er at vi føler os trygge og trives. Et trygt arbejdsrum er derfor afgørende – ikke kun for den faglige udvikling, men også for den personlige og sociale.

Derfor har vi et stort fokus på at skabe trygge arbejdsrum med fokus på bl.a. feedback, fremmøde, nærvær, kreativitet, sprog og opvarmning af kroppen.

Når vi laver holdinddelinger på Ryslinge Højskole, så har vi også fokus på det trygge arbejdsrum. Derfor har vi med stor succes inddelt hold dynamiske efter eks. teatererfaring, interessefelter eller helt tilfældigt, alt efter hvad der giver mening i netop det pågældende forløb

Læs mere

Bliv kultur pilot

Som elev på Ryslinge Højskole er du samtidig en kultur-pilot i demokratiets tjeneste. Alle elever bliver nemlig en aktiv del af arbejdet med at skabe og udvikle kulturen på skolen.

Det sker bl.a. via en række forskellige udvalg, som du vælger dig ind på efter interesse. Hvert udvalg fungerer som et projektarbejde, hvor I sammen skaber kultur, events og demokrati.

Læs mere

Kunst ad libitum

Ryslinge Højskole er med sin centrale placering i landet tæt på mange spændende kunst- og kulturoplevelse, du som elev har mulighed for at opleve. Derudover har du naturligvis fri adgang til skolens egne arrangementer.

Nogle af vores legekammerater tæller bl.a. Teater Momentum i Odense, Odense Teater, vores eget teater Teater R, Statens Kunstfond, Syddansk Universitet samt Foredrag og Talks.

Læs mere

Skolens rum

De fysiske rammer på Teaterskolen er imponerende og rummer både historiske og stemningsfyldte bygninger, moderne faciliteter og smukke udendørsarealer.

På skolen har vi bl.a. udenomsarealer med park, skov, boldbaner mm. samt en lille dam med en scene i kanten til udendørsforestillinger. Derudover har vi fitnesscenter, bibliotek, elevkøkken, musiklokale, kunstlokale, teatersal, forskellige scener, stor gymnastiksal og meget, meget mere.

Læs mere

Vil du opleve stemningen på Ryslinge Højskole?

Det er altid rart at fornemme stemningen og møde de mennesker, der udgør Ryslinge Højskole.

Derfor kan du altid besøge vores højskole, og blive vist rundt af nogle af de mennesker, som allerede går på højskolen.

Det kan du læse mere om lige her: