Kosten

På Ryslinge Højskole er vi meget bevidste om, hvad vi servere til vores elever. Vi sørger for en sund og varierede kost.

Et højskoleophold skal være en oplevelse for alle sanser. Maden er det brændstof, som hjernen har brug for, for at kunne fungere hele dagen. Vi har derfor et stort fokus på at servere lækker og ikke mindst nærende kost til dig som elev. 

Køkkenet på Ryslinge Højskole sørger for sund og varieret mad til skolens elever. Vi, i køkkenet, sætter en stor ære i at gøre måltiderne sunde og velsmagende.

Du vil hver dag få serveret tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Derudover serveres der dagligt friskbagt brød, frugt og grønt. Vi drikker vand til måltiderne, og vi serverer kun søde drikke, øl og vin til enkelte ”festlige” lejligheder i løbet af året.

På Ryslinge Højskole lægger vi vægt på gode råvarer, gerne økologiske, og vi har fokus på bæredygtighed og global ansvarlighed. Det er et af vores overordnede principper for hele skolen. 

Vi sætter en dyd i at lave mad fra bunden for derved at minimere brugen af halvfabrikat og færdig-produkter.

Køkkenet lægger stor vægt på at give dig den bedste oplevelse dagen igennem

Køkkenet består af en flok dygtige madentusiaster, der hver dag arbejder ihærdigt sammen for at få gastronomien, humøret, sundheden og bæredygtigheden til at blomstre. Det forpligtende fællesskab med eleverne på højskolen bygger på dialog og tillid. Fællesskabet løfter i flok.

Vores princip om at lave sund mad af gode råvarer, serveret sammen med vores hjemmelavede produkter, vægtes højt, og det skal kunne mærkes på alle tider af dagen. Vi giver traditionelle retter et twist, samtidig med at vi prøver mange nye retter af. Dels for at pirre din nysgerrighed og nogle gange også for at udfordre dine smagsløg. 

I køkkenet læner vi os op ad principperne i de nye danske kostråd, som både er gode for din sundhed og for klimaet. Vi har fokus på at spise mere planterigt, og vi varierer kosten med flere grøntsager og bælgfrugter. 

Du vil opleve flere kødfrie dage samt en ugentlig dag med fisk.

Har du særlige kostbehov?

Er du vegetar, pescetar eller har du specifikke kostbehov ud fra stillede medicinske krav, opfyldes dette med et alternativ. Dette skal meddeles inden din ankomst til skolen – gerne i indmeldelsesformularen.

Vi bespiser på hele skolen over 200 personer ved hvert måltid, så der vil være begrænsninger i at kunne tilgodese individuelle særlige behov, som rækker ud over ovenstående. Retterne ved fællesbuffeten giver dig mulighed for at vælge og fravælge enkelte retter.

Du får et indblik i det, du spiser

På Ryslinge Højskole går vi meget op i at inddrage eleverne i vores sunde kostvaner. Derfor nydes hvert måltid i storkøkkenet, hvor du skiftes til at lave maden sammen med andre elever fra holdet. Du vil også inddrages i at organisere indkøb og få et indblik i, hvordan du minimerer madspild. Vi giver os tid til at yde måltiderne, snakke med hinanden og få en god start på dagen, når vi alle sætter os bords fra morgenstunden.

Vi glæder os til at sørge for, at du får en sund og varieret kost under dit højskoleophold hos os.

Oplev højskolelivet på Instagram

Vil du opleve stemningen på Ryslinge Højskole?

Det er altid rart at fornemme stemningen og møde de mennesker, der udgør Ryslinge Højskole.

Derfor kan du altid besøge vores højskole, og blive vist rundt af nogle af de mennesker, som allerede går på højskolen.

Det kan du læse mere om lige her: