Susan A. Olsen - Underviser

Susan A. Olsen

Skuespiller og underviser.

Tlf: 62671020
Mailadresse: susan@ryslinge-hojskole.dk

Specialiseret i karakterarbejde og scenisk nærvær og varetager den dramatiske undervisning sammen med resten af teamet. Susan har haft roller på Nørrebros Teater, Svalegangen og på Det Kongelige Teater og har på TV bl.a. medvirket i DR´s “Ørnen”. Hun har desuden siddet med i optagelsesudvalget på Den Danske Scenekunstskole og var med fra starten, da Ryslinge Højskole startede sin teaterprofil i 2015. Hun bor i Ringsted, og når hun ikke er på højskolen, tilbringer hun tiden med sin mand, sine to voksne piger og to skønne børnebørn. 

Susan om sin egen tilgang: 

”Sammen med mig skal du åbne dine sanser, lære dine følelser at kende i alle nuancer og lære at beherske dem og forstå dem som dit værktøj. Vi vil skærpe og øve din fantasis frie flugt over plankeværket og tilbyde dig troen på og træningen i at ”være sig selv” og “at være en del af et samspil.”

Eleverne om Susan: 

  • Med Susan er der no bullshit. Hun har en enorm erfaring og passion, der giver en stor tryghed og seriøsitet i undervisningen. Derudover er hun grænserykkende og ærlig over for eleverne, så man har mulighed for at udforske sit fulde potentiale. I arbejdsrummet skal der arbejdes, men hun har samtidig en forståelse for hele mennesket og yder stor omsorg for sine elever – også uden for arbejdsrummet.
  • Susans undervisning giver mig rigtig mange værktøjer til at arbejde med mit udtryk og min naturlighed på scenen. Susan har også en ekstrafunktion som livscoach til dem, der har brug for det. Hun kan læse dig som en åben bog, og har altid en skulder eller et skub i ryggen. 
  • I Susans timer lærer man virkelig alle fif og tricks om skuespillerens verden. Man bliver klogere på, hvad det vil sige at bruge sin historie og være til stede i sine følelser. Man får en ny forståelse af, hvad der kan opstå i mellemrummet mellem handlinger, og man udforsker, hvad der kan ske i tomrummet, og så følge den impuls. Susan er i øvrigt også fantastisk til at give plads til smil og referere til sin egen erfaring.
  • Susan er en underviser, som har sindssygt meget erfaring fra teaterbranchen. Hun bruger det i sin undervisning til at skabe et autentisk billede af, hvad man kan forvente, hvis man vælger at begive sig ud i branchen efterfølgende.