Thomas Clausen Rønne - Underviser

Thomas Clausen Rønne

Skuespiller og underviser.

Specialiseret i tekst- og karakterarbejde og varetager den dramatiske undervisning sammen med resten af teamet. Thomas har arbejdet på forskellige teatre: Det Kongelige Teater, Folketeatret, Teater Nordkraft, Vendsyssel Teater og gennem de sidste mange år som ensembleskuespiller på Teater Møllen. Thomas har været en del af Ryslinge Teaterhøjskole siden 2019. Ud over det er han fynsk familiefar, sportsmand og læsehest, så er han ikke i gang med vigtigt højskolearbejde, ser I ham nok legende rundt med sine børn, på løbetur eller i færd med at læse/lytte til bøger. 

Thomas om sin egen tilgang: 

”Min tilgang til skuespillet er fysisk funderet. Gennem en skærpet fysisk opmærksomhed, maske-, og rumfornemmelse forsøger jeg sammen med jer at finde det sted, hvor du, i samklang med dine medspillere og medmennesker, kan inspireres og arbejde bevidst på scenen, i prøverummet og i livet.”

Eleverne om Thomas: 

  • I Thomas’ undervisning er det lidt ligesom at få et varmt og langt kram. Der arbejdes meget med karakterer og tekst, og der er altid plads til at grine og blive frustreret. Du arbejder meget med dine hofter for at få en god og fast grounding både på scenen, men også i livet. Thomas er god til at skabe ro i kroppen og i arbejdsrummet. 
  • Thomas’ undervisning er som at komme ind i et varmt, trygt rum. Man arbejder roligt og fokuseret med tekst- og karakteropbygning, og med åndedrættet. Her er der både plads til seriøsitet og hårdt arbejde, men også til at fejle og grine sammen. 
  • Thomas er virkelig dygtig til tekstarbejde og meget passioneret omkring sprog og tekst generelt. Han er samtidig god til at skabe et rum, som er meget behageligt at arbejde i.
  • Thomas er en dygtig underviser, der lærer os i at arbejde med vores center og skabe de billeder i hovedet, vi har brug for, når vi står på en scene. Han er rolig og præcis og har stor passion for tekstarbejdet.