Musikdramatik

På Musikdramatisk linje arbejder vi med musik og drama, med udgangspunkt i det hele musikalske menneske. Her træder musikeren et skridt mod skuespilleren, og skuespilleren et skridt mod musikeren.
På denne hovedlinje får den tekst-, kunst- og danseinteresserede mulighed for at være kunstnerisk udøvende i en eksperimenterende musikdramatisk sammenhæng.

Musikdramatisk linje er i et trygt tværfagligt rum, hvor man indgår som medskabere i store og små ensembler, hvor scenen er teaterrummet, koncertsalen, naturen, byrummet og videoformatet.

Underviser: KARIN SJÖHOLM, musiker, performer og underviser:

Karin er en sanger, performer og underviser. Hun arbejder inden for det tværfaglige tværfelt inden for musik, scenekunst, opera, fysisk teater og billedkunst.  Arbejdet med musik-tekst-udtryk er noget, hun har udforsket i mange år.  Hun underviser i “Musikdramatik” og “Performativt fag” på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Danmark.

Læs mere om Karin her.

“Musikdramatisk linje er for alle – På den måde, at man kan både have virkelig meget lyst til at synge, man kan spille et instrument, man kan være interesseret i tekst eller blot have lyst til at være en del af et ensemble der skaber materiale til en scene sammen” – Karin Sjöholm, Underviser

Som ensembleskabende har du mulighed for at afprøve og opleve både din egen og ensemblets kunstneriske mangfoldighed, og får forløbet igennem afprøvet en række måder at arbejde på. Det vil være i faciliterende devising processer, eller forløb med instruktør, projekt hvor vi tager udgangspunkt i kendte værker, eller forløb hvor man selv opfinder udgangspunktet og værket. Vi skaber musikdramatisk materiale i et naturligt, improviserende sammenspil, hvor du vil være tilstede, reagere og give dig hen til den skabende proces sammen med de andre i gruppen.

Efter et forløb på Musikdramatisk linje vil du vide at dørene mellem musik, dramatik, kunst og poesi står åbne for et menneske og et ensemble der gerne vil fordybe og udtrykke sig. Du vil vide at musikalitet findes i alle kunstarter, at de kan fusioneres i musikdramatikken, og at der ingen regler er for hvordan det skal se ud eller på hvilken måde musikdramatik skabes på.

  • For dig der vil arbejde med en hybrid af skuespil, musik, tekst og krop
  • For dig som vil ha mulighed for at afprøve musikalitet i bred kunstnerisk forstand
  • For dig der vil være et skabende menneske sammen med andre
  • For dig som kende til forskellige måder at arbejde på, i en musikdramatisk sammenhæng