Nysgerrige på Scenen og i filmen

Her undersøges scenen og filmen. Både filmskuespilleren og teaterskuespilleren udfordres i udvalgte scener. Det bliver en stærk blanding af dramatisk træning, karakterarbejde og personlig udvikling.

Når følelserne er ægte, fornemmer den der ser på, det levede liv og kan genkende sig selv i karakteren. Det er sådan, man for alvor kan tryllebinde sit publikum – både i film og på scenen.

På denne linje vil du opleve dramatisk grundtræning med fokus på sanserne, improvisation, impulser og sceniske eksperimenter. Det er mulighedernes magiske rum, hvor alt kan ske. Her opleves den store personlige udvikling, som vil give livslange erfaringer. Vi afprøver forskellige skuespilteknikker, så du kan blive klædt på til følelsesmæssige skift og vendepunkter med stor troværdighed.

Du vil opleve forløb med melodrama, kunstfilm, narrative fortællinger og masser af karakterarbejde.

Her kan du komme med lidt eller uden erfaring, bare du er nysgerrig på skuespil. Både på scenen og i filmen. Vi skaber sammen et trygt arbejdsrum, hvor skuespillerens grundlæggende værktøjskasse undersøges, og hvor det ikke er ”farligt” at fejle.

Du vil opleve en stor personlig udvikling i et kreativt fællesskab, gennem dramaøvelser, filmscener, klassiske skuespiltekster og egne livsfortællinger.

“Stemningen på holdet er bare så god altid. Vi har det skide sjovt. Og vi har sådan en energi alle sammen, at vi bare gerne vil fremad.” – Lukas, elev

Gennemgående underviser og linjeansvarlig er skuespiller, Nanna Kaarsberg. På linjen vil du også løbende opleve andre undervisere i både kortere og længere perioder. Linjens skuespillerhold vil have fuld fokus på din udvikling og udfordrer dig som skuespiller.

Linjearbejdet kulminerer i en teaterforestilling, hvor tekster og film smelter sammen på vores ”Ryslinge Væg.” Vi viser resultatet af vores undersøgelse af skuespil på scenen og i filmen på festivalen i uge 20.

At se sig selv udefra giver hurtigt indsigt i om dit arbejde virker – derfor bruger vi kameraet/mobilen/feedback som arbejdsredskab. Du bygger ovenpå dine erfaringer med fordybelse i skuespil, karakterarbejde og dig som skabende kunstner. Det er et blik på dig, for dig.

Så er du nysgerrig på dit sceniske og filmiske udtryk samt på den dramatiske træning, der skal til for at du kan skabe troværdige karakterer, så er denne linje for dig.

Du vil bl.a. opleve i linjearbejdet:

  • Fælles dramatisk træning på gulv.
  • Indføring i forskellige skuespilteknikker, improvisation, naturalisme, melodrama m.m.
  • Filmskuespil, se dig selv, få feedback.
  • Arbejde med scener på gulvet, skabe samspil og interaktion.
  • Arbejde med teatralsk udtryk, eksperimenter og kunstfilm.