Nysgerrige på Scenen og i filmen

Her undersøges scenen og filmen. Både filmskuespilleren og teaterskuespilleren udfordres i udvalgte scener. Det bliver en stærk blanding af dramatisk træning, karakterarbejde og personlig udvikling.

Nysgerrig på scenen og i filmen

linjen “nysgerrig på scenen og i filmen” er der plads til alle uanset erfaring. Vi vil fokusere på en basisforståelse af det sceniske og det filmiske udtryk.

Hvis du er erfaren og søger at udforske din skuespiller yderligere, så vil linjen ”Ensemble R” måske være noget for dig. Er du i tvivl, er du velkommen til at ringe og snakke med os.

“Nysgerrig på scenen og filmen” er skabt til differentiering og hver elev gives plads til sin egen udvikling. Udbyttet er i høj grad et spørgsmål om lyst og åbenhed. Der er ikke noget krav om tidligere erfaring, da din motivation og dit engagement i teatret er lige så validt som erfaring.

“Stemningen på holdet er bare så god altid. Vi har det skide sjovt. Og vi har sådan en energi alle sammen, at vi bare gerne vil fremad.” – Lukas, elev

 

På linjen “Nysgerrig på scenen og i filmen” vil vores kikkert vil være indstillet på:

  • At bygge et fundament gennem en dramatisk grundtræning 
  • At arbejde fokuseret med det sansende og teatertekniske
  • At åbne for din kunstneriske forståelse og dit personlige kunstneriske udtryk
  • At få mere adgang til indlevelse, fortabelse, lyst, krop og fantasi. 
  • At undersøge sig selv i kunstens tjeneste 

I forløbet opstår læring og udvikling i samspillet mellem faglighed, fantasi, kropslighed og sproglighed. Grundtræningen er både konkret fysiodramatisk træning, impuls og improvisation, sceniske eksperimenter, tekstarbejde og karakterarbejde. Med teatret som fundament bevæger vi os også ind foran kameraet og undersøger arbejdet med filmteknik og kunstfilm.

Du bliver en del af og skal tage ansvar for at skabe et trygt og kreativt fællesskab, som fordrer mod til at fejle og fejle igen. Det skal give os mod og lære os, at det at fejle er et uvurderligt redskab i teateret og livet generelt.

Linjearbejdet kulminerer i en teateropsætning, hvor tekster og film smelter sammen i et brag af en udendørs forestilling.