Open Call / Neo-Naturalisme

Læs mere og ansøg her.

Ryslinge Højskole søger én skuespiller/scenekunstner, som vil være en del af vores undersøgelse og udvikling af Neo-Naturalisme som undervisningsforløb. Ansættelsen er fra d. 19. september til d. 30. oktober 2022. Ansøgningsfrist er d. 09 maj kl. 12.00.

Vi søger flg. profil:

 • En professionel skuespiller/scenekunstner med undervisningserfaringer.
 • Du brænder for at skabe målrettede undersøgelser og eksperimenter i teaterrummet sammen med 13-16 unge mennesker. I 5 uger skal I sammen skabe læring ved at udfolde jeres unikke rejse ind i ”Neo-Naturalisme”.
 • Du er god til og vild med det pædagogiske arbejde med et hold af unge mennesker som har forskellige drømme og indgangsvinkler til at gå på teaterhøjskole.

 • Du har lyst til at være en del af hjemligheden på skolen, som ofte udleves til nogle aften- og weekendvagter med fokus på nærvær, samtaler og oplevelser.
 • Du skal have lyst til at dele din undersøgelse, fremgangsmåder, refleksioner og øvelser med Teaterhøjskolens øvrige undervisere. Disse erfaringer vil evt. kunne bruges til videre-udvikling af forløbet i fremtiden.

 • Du skal kunne omsætte din egen kunstneriske praksis, måden du er skuespiller på i et undervisningsforløb. Du skal arbejde med naturalisme på en ny og moderne måde med fokus på de valgte læringsvisionerne for forløbet (Se nedenstående).

Hvad er Neo-Naturalisme på Ryslinge Højskole?

Fra skolens hjemmeside: Naturalismen er det moderne teater og filmskuespils fundament. I stedet for at recitere teksterne stort og usandt, skal vi træne at kunne levendegøre rigtige og naturlige mennesker med fuld indlevelse og udtryk. Men hvad er en neo-naturalisme? Neo-naturalisme er en ny og fordybende tilgang til karakterarbejdet, der er udviklet på Ryslinge Højskole. I forløbet sammenkobler vi klassiske tekster, nutidig tenderser samt tanker fra nyere psykologi med forskellige teknikker indenfor skuespil. På denne måde skal vi undersøge det ”hemmeligt sande” i både karakter, skuespil, udtryk og i vores egen investeringer på scenen. ”Klokken tolv rev vi maskerne af og stod med blodigt kød hvor ansigterne skulle være. Jeg så at klarhed er levende, at skyggerne vokser jo nærmere lyset vi kommer.” Skriver Benny Andersen i et af hans digte, som beskriver rigtig godt forløbets store drøm for skuespillet.

Se de fire film om forløbet:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=OeaEQXheyi8
 2. https://www.youtube.com/watch?v=xxPBLjCvEuw
 3. https://www.youtube.com/watch?v=5Bh-G24Rh5s
 4. https://www.youtube.com/watch?v=qWkl8DeM7v8

Det praktiske omkring forløb/ansættelse: 

 • Opgaver i perioden: Undervisning (inkl. forberedelse), møder, vidensdeling samt nogle udvalgte weekend- og aftenvagter.
 • Periode: Ansættelsen er fra d. 19. september til d. 30. oktober 2022 med selvbetalt ferie i uge 42. Du vil have fridag de fleste fredage i perioden.
 • Løn: Du ansættes som højskolelærer i en tidsbegrænset 75%-stilling ved gældende ansættelsesbekendtgørelsen for højskoleområdet. Der udarbejdes forinden et timeoverblik for perioden. Det er desværre ikke muligt for os at flytte på undervisningstimer i forhold til evt. andet arbejde samtidig.
 • Ansøgning: Via ansøgningsskemaet bedes du bl.a. beskrive hvordan du drømmer om at realisere ovenstående undersøgelse. Der er ca. 17 undervisningstimer om ugen.

Har du spørgsmål, skriv mail til enten susan@ryslinge-hojskole.dk eller nanna@ryslinge-hojskole.dk

Overvejer du at ansøge? Så få tilsendt forløbets læringsvisioner og dogmer

Send mail til jeppe@ryslinge-hojskole.dk for at tilsendt forløbets dogmer og læringsvisioner.

Her kan du ansøge

TRYK HER FOR AT ÅBNE ANSØGNINGSSKEMAET
Ansøgningsfrist er d. 09 maj kl. 12.00