Sisters Performance Metode – Sensuous Learning

-In English

• Har du lyst til at fordybe dig i sanselige performancemetoder?
  • Tør du at eksperimentere – søge grænser?
  • Ønsker du at udforske og lære om den interaktive performancekunst?

Ryslinge Højskole er stolte og glade for at kunne præsentere linjen: Sensuous Learning – Sisters performance metode. Linjen tager udgangspunkt i performancegruppen Sisters Hopes særlige performance metode der stimulerer nye mere sanselige værens- og læringsformer: Metoden er bl.a. det performance-metodiske udgangspunkt for det internationale stor-skala projekt Sisters Academy, herunder træningen af alle de performere mm. der arbejder og har arbejdet med Sisters Hope igennem tiden.

Gennem et transformerende forløb vil du blive dybt involveret i og få grundigt kendskab til disse nyskabende performancemetoder. Under linjeledelse af Gry Worre Hallberg vil du gennemgå en eksklusiv indføring i immersive, interventionistiske og interaktive performance teknikker, der indtil nu hovedsageligt har været tilgængelige for de involverede i Sisters Hopes performances.

Du vil blive inviteret ind i et univers hvor det sanselige og poetiske dominerer med udgangspunkt i gruppens fremtidsmanifest – Sensuous Society. Undervejs i forløbet vil du blive undervist af øvrige Sisters-performere og kreative, der alle med deres særegne faglighed vil illustrere forskellige aspekter af Sisters-metoden. Sammen vil vi undersøge, hvordan verden ville se ud, hvis det poetiske og sanselige var udgangspunktet i alle livets aspekter.

Det poetiske selv er et helt afgørende element af Sister performance metoden og i forløbet vil du finde dit poetiske selv, lære at eksternalisere og visualisere det, skabe et scenografisk tableaux omkring det samt et interaktivitetsdesign, hvorfra du kan interagere med andre.

“Hvis jeg skal beskrive den her linje, så er den sanseligt, billedeligt, undersøgende, udfordreende – Og det er både nedbrydende og bagefter opbyggende” – Emilie, elev

Gennem forløbet vil vi således udforske, hvordan det sanselige og poetiske kan danne udgangspunktet for kunstnerisk arbejde med krop, sind, læren og væren. Vi vil afprøve og udforske den immersive performanceinstallations transformative potentiale. Du vil optræne dit performative nærvær og blive undervist i sanselige teknikker inden for den interaktive performancekunst. Du vil gennem daglig krops- og mentaltræning opøve dine poetiske og sanselige evner, som udover at give dig grundigt kendskab til denne særlige metode vil styrke dig som udøvende kunstner og som menneske.

Det hele kulminerer i en immersiv performance, hvor vi lever og performer vores individuelle poetiske selv i en performativ manifestation, som led i Teaterfestivalen på Ryslinge Højskole.

Herefter vil du have påbegyndt en transformerende rejse med dit iboende poetiske potentiale og være rustet til at gå på opdagelse i performancekunstens univers eller have et styrket udgangspunkt i at tilgå din allerede eksisterende kunstneriske eller ikke-kunstneriske praksis fra. Uanset hvilket felt du opererer i, vil denne metode være med til at styrke dit fundament.

Som elev på Sisters Performance Method – Sensuous Learning kommer du til at indgå i Det Kongelige Teater-forløbet på en anden måde end de elever der har gået på de andre linjer.

Arbejdet med de tre niveauer i Sisters-metoden (Det Poetise Selv, at skabe et scenografisk tablaux og intimt interaktivitets design med publikum) som du udfolder i løbet af foråret på linjen kommer til at indgå som en del af DKT.

Der vil være et tidsrum i programmet på Det Kongelige Teater, hvor tablauerne (de mobile) manifesteres på scenen.

Der vil være 2 deltagelseslag:

• Nogle få publikummer til hvert tablau der kommer op på scenen
    for at opleve.
  • Nogle der betragter disse udvekslinger fra scenen.

Begge deltagelseslag har booket på forhånd.

Hvis du har spørgsmål til undervisningen og indhold på linjen, så må du endelig kontakte Sisters Hope på mail: sistershope@sistershope.dk