Teaterlivet på Ryslinge Højskole

Kunne du tænke dig at vide, hvordan det er at bo på et teater?

På Ryslinge Højskole bliver du en del af en lille teaterboble – Men samtidig vil du opleve at der lige udenfor døren også er et skabende teater fyldt med arrangementer, kulturoplevelser, forestillinger, foredrag, projekter og samarbejde med professionelle aktører… 

Og du vil bo midt i det hele, hvor der er mulighed for masser af oplevelser, mesterlæring og erfaringer…

Tidligere produktioner

På Ryslinge Højskole får du ”kilometer i benene” og vil opnå vigtige erfaringer som skuespiller og scenekunstner. Det er med til at udfordre og forvandle læring til din praksis. Herudover bliver du en del af et inspirerende og skabende miljø med masser af arrangementer og oplevelser.

Det er ikke til at sige, hvilke produktioner eller arrangementer der bliver på dit forløb – Men herunder kan se et udpluk af tidligere produktioner, som vi har været medskaber af.

Performance på Heartland Festival

Vi har i flere år samarbejdet med Heartland Festivalen om forskellige scenekunstneriske siteshows og lysperformance. Her har eleverne arbejdet med æstetik, performance og projektledelse. Eleverne optrådte flere gange på festivalen og havde en Ryslinge-Camp på campingområdet.

Teaterkoncert på DR1

Vi har flere gange samarbejdet med Danmarks Radio. I 2018 skabte vi en teaterkoncert med sange fra højskolesangbogen, som blev vist på DR1 i deres program ”Live fra Højskolesangbogen”. Teaterkoncerten var fyldt med musikalitet, bevægelse og nyfortolkning.

Hamlet-Bar

I 2016 skabte vi en performance på gadefesten ”Karrusel” i Odense. Her var fokus på det dramatiske værk ”Hamlet”, som blev til forskellige vandrende performances og intensive spil i tomandstelte. Flere gange i løbet af dagene lavede vi en fælles fysisk visning med koreografi og elguitar på taget.

Ny koncertscene

På Ryslinge Højskole har vi vores egen musikscene i samarbejde med Statens Kunstfond og Syddansk Musikkonservatorium. Du vil derfor kunne opleve en række koncerter i løbet af dit semester med både nationale og internationale musikere samt talenter fra musikkonservatoriet.

Artist In Residence

Ryslinge Højskole har mange legekammerater og netværksforbindelse i det professionelle miljø indenfor scenekunst. Derfor samskaber vi også forløb, hvor forskellige kunstnere kan bo, spise og arbejde kunstnerisk på skolen med deres egen praksis. Det er en stor styrke, at man som elev på skolen kan følge, spørge og komme i mesterlæring hos forskellige kunstnere, som har fingeren på pulsen og er i gang med at skabe.

Forestillinger på Det Kongelige Teater

Siden teaterhøjskolens begyndelse har vi haft et fantastisk partnerskab med Det Kongelige Teater. Hvert semester overtager de unge det gamle teater med en dogmeforestilling fyldt med nerve, poesi og samskabelse.

Scene for gæstespil

Vi får ofte besøg af gæsteforestillinger, som spiller i vores teatersal for både elever, undervisere og publikum udefra. Vi oplever at rigtige mange, både professionelle og unge fra vækstlaget, gerne vil forbi Ryslinge Højskole på deres turné. Vi elsker at slå dørene op for publikum udefra og få en god teateroplevelse i eget hjem. Gæstespillene giver mulighed for at eleverne kan opleve forskellige turnéproduktioner og herigennem få nye erfaringer samt netværksforbindelse med diverse kunstnere.

Talks og foredrag

Det levende ord på Ryslinge Højskole er en fast tradition. Derfor vil du også opleve både talks og foredrag, som skaber indsigt, udsyn og nye refleksioner. Her skabes både perspektiver til undervisningen, kunsten samt aktuelle tendenser. Vi har bl.a. haft besøg af Ghita Nørby, Nikolaj Kopernikus, Thure Lindhardt, Andreas Jessen, Paprika Steen mv.

Virkelighedsnære projekter

Mange af vores egne forestillinger og projekter har afsæt i den rå virkelighed. Vi har lavet forestillinger med udgangspunkt i samarbejde og besøg på asylcenter, fængsler, museer, lokalhistorie og meget mere. Vi har også iscenesat forestillinger ude i virkeligheden eksempelvis på Sprogø, jernbanemuseet og en gammel gård.

Teater R

I 2018 startede nogle af skolens undervisere et lille og professionelt projektteater, hvis formål er at undersøge højskolernes hovedsigte i forskellige kunstneriske produktioner. I 2019 havde Teater R deres første turnéforestilling ”Flygtningelejeren” med virkelige fortællinger fra både 2. verdenskrig og nutidens asylcentre. Teatre har base på højskolen og eleverne får mulighed for at være med i forskellige professionelle processer.
På Ryslinge Højskole er det vigtigt, at eleverne møder undervisere som har kunstnerisk ild i øjnene og som selv udforsker deres egen praksis. Derfor er Teater R en legeplads for vores undervisere.

Vil du opleve stemningen på Ryslinge Højskole?

Det er altid rart at fornemme stemningen og møde de mennesker, der udgør Ryslinge Højskole.

Derfor kan du altid besøge vores højskole, og blive vist rundt af nogle af de mennesker, som allerede går på højskolen.

Det kan du læse mere om lige her: