TILMELDING OG PRISER

Her på siden finder du information om priser og tilmelding og øvrige praktiske oplysninger, som kan være nyttige for dig, før du starter.   

Vær opmærksom på, at du altid betaler et gebyr, når du tilmelder dig et ophold på Ryslinge Teaterhøjskole. Beløbet er 1500 kr., og det dækker køb af træningstøj med logo, din egen højskolesangbog, elevfoto og årskort til Teater Momentum i Odense. Beløbet refunderes ikke ved eventuelt afbud.   

Fra februar til juni

Fra august til februar

Med start i februar eller august

Priser for Forårsholdet

Forårsholdet 2024 varer 19 uger og har en samlet pris på 38.000 kr. 

Beløbet betales i flere rater op til og under højskoleopholdet.

Prisen dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt fuld forplejning og logi. Derudover er indgangen til Heartland Festival, turen til Det Kongelige Teater også inkluderet samt diverse billetter til fælles oplevelser. Der vil altså ikke være yderligere udgifter på opholdet, ud over det, du på egen hånd beslutter dig for at opsøge.    

Fra foråret 2025 koster opholdet 2100 kr. pr. uge. Nogle år vil det strække sig over 18 uger og andre år 19 uger. Det betyder, at et ophold på 18 uger vil koste 37.800 kr., mens et på 19 uger beløber sig til 39.900 kr. 

Priser for Efterårsholdet

Efterårssemestret varer 25 eller 26 uger og har en ugepris på 2100 kr. 

Beløbet betales i flere rater op til og under højskoleopholdet.

Prisen dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt fuld forplejning og logi. Derudover er indgangen til Midtfyns Festival, turen til Det Kongelige Teater også inkluderet samt diverse billetter til fælles oplevelser. Der vil altså ikke være yderligere udgifter på opholdet, ud over det, du på egen hånd beslutter dig for at opsøge.

Priser for Årsholdet

Årsholdet varer 44 uger og har ligeledes en ugepris på 2100 kr. Til gengæld får du en rabat på 10.000 kr. hvis du tilmelder dig årsholdet. 

Beløbet betales i flere rater op til og under højskoleopholdet.

Prisen dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt fuld forplejning og logi. Derudover er indgangen til Midtfyns Festival, Heartland Festival, begge ture til Det Kongelige Teater også inkluderet samt diverse billetter til fælles oplevelser. Der vil altså ikke være yderligere udgifter på opholdet, ud over det, du på egen hånd beslutter dig for at opsøge. 

Vælger du at starte med efterårsholdet eller forårsholdet, kan du stadig opgradere til årsholdet; dog opnår du ikke den samme rabat. 

Praktiske oplysninger

Værelsestyper:

Vi har flere forskellige typer af værelser her på højskolen: Enkeltværelse med eget bad, dobbeltværelse osv. Du vælger dit værelsesønske i tilmeldingsformularen, og værelserne fordeles efter først-til-mølle-princippet. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi dig en bekræftelse på din indmeldelse og dit værelse.

Hvad skal jeg medbringe? 

Det er en god ide at medbringe din egen cykel, da vi ofte cykler ture i weekenden, f.eks. til Ringe, som er den nærmeste by, eller i den omkringliggende natur. Medbring også gerne løst og komfortabelt tøj, da der er masser af fysisk aktivitet og bevægelse i undervisningen. Cowboybukser egner sig derfor ikke særlig godt. 

Det er også en god ide at medbringe et penalhus og en notesbog, samt en tablet eller bærbar computer.

Venteliste

Vi oplever ofte, at der er ventelister til vores hold. Derfor kan vi kun anbefale, at du tilmelder dig i så god tid som muligt. Hvis du vælger at tilmelde dig vores venteliste, gælder følgende regler:

  • Du betaler de 1500 kr. i indmeldelsesgebyr ved tilmeldingen på hjemmesiden. Dette er betingelsen for at stå på ventelisten. 
  • Du får refunderet de 1500 kr. ved opholdets begyndelse, såfremt skolen ikke forinden har kunnet imødekomme dine ønsker i tilmeldingen.
  • Du kan ikke få de 1500 kr. refunderet, hvis du af andre grunde skulle vælge noget andet end Ryslinge Teaterhøjskole.
  • Vi kan desværre ikke garantere, at der bliver plads, hvis du står på ventelisten. Vores erfaring siger, at der oftest sker ændringer ca. 14 dage op til holdstart. Derfor anbefaler vi altid, at du tilmelder dig vores venteliste.

Afbrydelse af opholdet

Hvis det skulle ske, at dit ophold afbrydes, er der følgende regler på Ryslinge Teaterhøjskole:

  • Hvis højskolen afbryder samarbejdet, opkræves 4 ugers elevbetaling fra den dag eleven stopper.
  • Hvis højskoleopholdet afbrydes af eleven inden for de første 4 uger, opkræves yderligere 4 ugers elevbetaling fra den dag, eleven stopper.
  • Hvis højskoleopholdet afbrydes af eleven efter 4 uger, opkræves elevbetaling for hele semestret, og du kan ikke få dit indmeldelsesgebyr eller evt. betalte rater refunderet.

Vil du opleve stemningen på Ryslinge Højskole?

Det er altid rart at fornemme stemningen og møde de mennesker, der udgør Ryslinge Højskole.

Derfor kan du altid besøge vores højskole, og blive vist rundt af nogle af de mennesker, som allerede går på højskolen.

Det kan du læse mere om lige her: