Ofte stillede spørgsmål
Her på siden finder du vores FAQ, som giver dig svar på ofte stillede spørgsmål.
Skulle du alligevel brænde inde med et par spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, er du mere end velkommen til at kontakte os på 62 67 10 20 eller over mail på mail@ryslinge-hojskole.dk
Hvilke muligheder åbner sig op for mig, efter et højskoleophold her?
Et højskoleophold er livsdannende og åbner for mange muligheder. Det er forskelligt fra person til person, hvilke veje man vælger at gå, men flere oplever at få lyst til at prøve noget nyt.
Mange søger ind på en scenekunst-uddannelse mens eller efter de har gået her, mens andre bare nyder at fordybe sig i teatret for en stund for derefter at vælge en anden uddannelsesvej.
Under alle omstændigheder får du en masse værktøjer til at arbejde med dig selv, indgå i samarbejder og til at arbejde med scenekunst i bred forstand.
Kan jeg bruge et ophold til andet end at blive skuespiller?
Ja, sagtens.
Et ophold på Ryslinge Teaterhøjskole er en investering i dig selv som menneske. Du lærer nye sider af dg selv at kende i et helt særligt fællesskab med plads til alle.
Samspillet med kammeraterne gør dig stærkere og styrker dine kommunikations- og samarbejdsevner, og det kan du bruge i alle livets sammenhænge, uanset hvilke veje du går.
Hvad kan jeg foretage mig i den nærmeste by, når jeg har fri?
Ringe er den nærmeste by, og her kan du tage i svømmehallen, på biblioteket eller i biografen. Du finder også caféer, restauranter og et bredt udvalg af butikker i byen. Eleverne tager også af og til toget til Odense eller Svendborg, når storbytrangen bliver stor.
Alle elever får desuden et halvårskort til Teater Momentum i Odense. Her præsentere et bredt udvalg af forestillinger fra hele landet.
Hvor langt er man fra den nærmeste indkøbsmulighed?
Du finder den nærmeste den nærmeste indkøbsmulighed får hundrede meter fra skolen, Der er både DagliBrugsen og den lokale købmand.
Kan jeg blive på skolen i weekenden?
Du kan vælge at blive på skolen i weekenden. Som udgangspunkt er weekenderne elevernes frirum, og mange bliver for at hygge sig og slappe af med hinanden. Nogle weekender bliver der tilbudt aktiviteter, og få weekender er der arrangementer, der kræver at alle er her.
Det eneste tidspunkt, hvor du bliver bedt om at forlade matriklen, er i forbindelse med påske- og juleferien.
Må man invitere gæster?
Ja, det må du gerne – dog ikke i hverdagen. I weekenderne er de velkomne til at deltage i de aktiviteter, der foregår, dog skal de betale et mindre beløb for forplejning.
Er der handicapvenlige forhold?
Der er et handicapvenligt toilet i stueetagen, men de gamle fredede bygninger er generelt ikke handicapvenlige, desværre.
Må man drikke alkohol og ryge på skolen?
Når man går på en højskole, er man et voksent menneske. Derfor går vi ud fra, at eleverne selv kan tage ansvar for deres egne handlinger og adfærd. Når det er sagt, er hverdagene alkoholfri, mens eventuel rygning kun må foregå i gårdhaven.