Maden

Maden er fantastisk på Ryslinge Teaterhøjskole. I køkkenet arbejder en gruppe dygtige madentusiaster sammen om at få gastronomien, humøret, sundheden og bæredygtigheden til at blomstre.

Et højskoleophold skal være en oplevelse for alle sanser. Maden er det brændstof, som kroppen og hjernen har brug for, for at kunne fungere hele dagen. Der er derfor et stort fokus på at lave lækker, nærende og planterig mad, og køkkenet sætter en stor ære i at gøre måltiderne sunde, smukke og velsmagende.

Du vil hver dag få serveret tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Derudover serveres der dagligt friskbagt brød, frugt og grønt. Der drikkes vand til måltiderne, og der serveres kun søde drikke, øl og vin til enkelte festlige lejligheder i løbet af året.

På Ryslinge Teaterhøjskole lægges der vægt på gode råvarer, gerne økologiske, og der er stort fokus på bæredygtighed og global ansvarlighed. Måltiderne laves i storkøkkenet, skiftevis med deltagelse af elever fra efterskolen og højskolen. Fællesskabet løfter også her i flok

Elever sidder ved bordet og spiser frokost

Har du særlige kostbehov?

Er du vegetar, pescetar eller har du specifikke kostbehov ud fra medicinske krav, opfyldes dette med et alternativ. Dette skal meddeles inden din ankomst til skolen – gerne i indmeldelsesformularen.

Køkkenet bespiser på hele skolen over 200 personer ved hvert måltid, så der vil være begrænsninger i at kunne tilgodese individuelle særlige behov, som rækker ud over ovenstående.

Retterne ved fællesbuffeten giver dig mulighed for at vælge og fravælge enkelte retter.

Oplev højskolelivet på Instagram