Hverdagen

Som elev på Ryslinge Teaterhøjskole bliver du en del af et livgivende fællesskab sammen med andre højskole- og teaterentusiaster.

Du får en hverdag, som er rammesat, men som samtidig levner plads til alt muligt, som du og dine højskolevenner byder ind med.

Magiske morgener

Tryk for at læse mere
3

Morgenstunden er en vigtig del af dagen her på Ryslinge. Her har du ro til at vågne og lave dine egne morgenritualer, hvad enten du vælger at gå en tur, lave yoga eller bare slapper af på værelset, inden du sætter dig til bords og spiser køkkenets dejlige morgenmad fra 7.45 til 8.15. 

Under morgenmaden vågner du stille og roligt i selskab med dine venner: Nogen læser avisen eller hører morgennyheder i radioen, andre drikker bare en stille kop kaffe og kommer til live uden de store armbevægelser. 

Fængslende fortællinger

Tryk for at læse mere
3

Efter morgenmaden mødes vi oftest i foredragssalen til formiddagssamling eller fortælletime.  Formiddagssamlingen er et format, hvor elever og undervisere på skift fortæller noget om sig selv til de andre. Man bestemmer selv, hvilken fortælling, man vil lave, og hvad man vil fokusere på. Det vigtigste er, at man deler noget, som har betydning, og som man synes, de andre skal vide. 

Vi synger som regel også en sang til formiddagssamlingen, og fordi det af og til kan være et meget personligt rum, er der da også tavshedspligt. Seancen afsluttes som regel med en stor krammer som en anerkendelse af, at et andet menneske har delt noget vigtigt. 

I den ugentlige fortælletime er Mette vært, og her faciliterer hun ofte en samtale om aktuelle samfundsforhold, vi læser noget sammen eller synger i en halv time med Helge ved klaveret.

Udfordrende undervisning

Tryk for at læse mere
3

Flere gange om ugen er der morgentræning i Teatersalen. Den kan se meget forskellig ud og kan både rumme blide stræk og hårdere cardio- og styrketræning. Fysisk aktivitet er helt afgørende for, at du får en stærk krop. Og en stærk krop er et nødvendigt redskab, når du arbejder med teater.   

Efter en kort pause, starter den dramatiske formiddagstræning og varer indtil frokost kl. 12.

Fabelagtigt frokost

Tryk for at læse mere
3

Frokosten er endnu et højdepunkt. Vores køkken laver fabelagtig mad – sund, nærende og fuld af smag. Vi spiser varm mad midt på dagen, og der bliver konsekvent lavet varianter, som tilgodeser både kødspisere, vegetarer og veganere.

Under frokosten hygger vi over den gode mad, og det er også her, vi deler informationer med hinanden. Måske har nogen fået en god idé til en aftenaktivitet, måske skal vi lige hjælpe hinanden med at dække en køkkenvagt, eller måske har nogen set en spændende forestilling, som kan anbefales.

Energiske eftermiddage

Tryk for at læse mere
3

Efter frokost er der plads til praktiske gøremål eller afslapning, inden den dramatiske undervisning fortsætter på fuld drøn til kl. 16. Herefter har du fri, indtil aftensmaden serveres kl. 17.30.

I eftermiddagsvinduet er der mange, der går en tur, træner i fitnessrummet, slapper af på værelset eller hænger ud i Kolds med en kop kaffe.

Afslappende aftener

Tryk for at læse mere
3

Kl. 17.30 er der aftensmad. Her serveres der kold mad og rester fra frokosten. Altid veltillavet fra et køkken, som sætter en kæmpe ære i madens kvalitet og som gør sig vanvittigt umage – hver dag.

Læs mere om vores kostvaner, køkkentjans og fællesspisning her.

En aften om ugen er der fællesaften. Denne aften er obligatorisk, og den planlægges enten af vagtlæreren eller af et af skolens udvalg. Alle andre aftener har du fri til at foretage dig det, du har lyst til. Enten på skolen eller i Ringe, som er den nærmeste mindre by, eller i Odense, som har et rigt udvalg af kunstneriske og kulturelle oplevelser. 

Som regel er der nogen, der foreslår noget, du kan deltage i, og der er altid opbakning, hvis du har en idé. Du må gerne trække dig en gang imellem, hvis du har brug for det, men hvis du har lyst til selskab, er der altid nogen i din nærhed.

Klokken 23 på hverdage er der aftenro på højskolen. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal gå i seng på det tidspunkt, men det betyder, at der skal være mulighed for at sove. Derfor kan du blive bedt om at skrue ned for musikken eller at tale lavere på fællesområderne. I weekenden er det anderledes. Her er der ofte fest om fredagen, arrangeret af café- og festudvalget, mens lørdag og søndag som regel er mere rolige. Du kan vælge at tage hjem i weekenden, men du kan også blive og slappe af i dine venners selskab.   

Vil du opleve stemningen på Ryslinge Højskole?

Det er altid rart at fornemme stemningen og møde de mennesker, der udgør Ryslinge Højskole.

Derfor kan du altid besøge vores højskole, og blive vist rundt af nogle af de mennesker, som allerede går på højskolen.

Det kan du læse mere om lige her: